Nieuwbouw Sint Maartenskliniek Nijmegen

Nieuwbouw met ultramodern OK-complex, verpleegafdelingen en revalidatiecentrum

De nieuwbouwvleugel van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen met ultramodern OK-complex is een innovatief project gerealiseerd door de Berghege Heerkens bouwgroep. Unica zorgde voor de technische installaties.

Bijzonderheden

De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Om de patiënten de beste zorg te kunnen blijven bieden, koos de kliniek ervoor om te bouwen aan de toekomst. Drie gebouwen zijn gesloopt, waarvoor in de plaats de nieuwbouw is gekomen.  De Sint Maartenskliniek heeft daarbij tien tot vijftien procent van de bebouwde oppervlakte teruggegeven aan de natuur.

In de nieuwbouw zijn verpleegafdelingen voor dwarslaesie- en neurologiepatiënten, een ultramodern OK-complex en een revalidatieafdeling met daarin een Loop Expertise Centrum en een poliklinische revalidatiedagbehandeling aanwezig. Het gebouw is ruim 12.000 m2 groot .

Uitgelicht

Ultramodern OK-complex
Nijmegen
EGM Architecten Dordrecht
Sint Maartenskliniek
10% bebouwingsopp. terug aan natuur

Ultramodern OK-complex in beeld

KOEN DEFOORT, ORTHOPEDISCH CHIRURG VAN DE SINT MAARTENSKLINIEK
“Deze OK’s zijn radicaal anders en ontworpen op basis van input van chirurgen. Het mooie is dat verschillende technieken, ook uit de niet-medische wereld, worden samengevoegd”

Meer informatie?

Opdrachtgevers