Uitbreiding moeder-kindzorg St. Antonius ziekenhuis

De vraag naar klinische geboortezorg in de regio Utrecht groeit. Om daar nog beter op in te kunnen spelen, gaat het St. Antonius ziekenhuis hun moeder- en kindzorg verder uitbreiden op de locatie in Utrecht. Heerkens van Bavel Bouw is geselecteerd om die uitbreiding te gaan bouwen, Unica wordt onze partner voor de installaties. Het ontwerp is van Gortemaker Algra Feenstra architecten.

Gespecialiseerd zorgcentrum
De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de uitbreiding. Met enige vertraging als gevolg van corona is deze week de opdracht aan ons verstrekt. Het streven is dat het St. Antonius ziekenhuis begin 2024 de aanbouw bij locatie Utrecht in gebruik kan nemen, waarin zowel Geboortezorg – inclusief de neonatale post intensive care/high care – als de (klinische) Kindergeneeskunde zijn geconcentreerd. Daarmee ontstaat één groot zorgcentrum dat is gespecialiseerd in moeder- en kindzorg en waarin het gezin centraal staat.

Toekomstbestendige zorg
Naar verwachting starten de voorbereidende bouwwerkzaamheden later dit jaar op het achterterrein van locatie Utrecht. De bouwfase gebruiken we om samen met interne en externe betrokkenen de nieuwbouw en zorgprocessen toekomstbestendig en volgens het concept van gezinsgerichte zorg in te richten.

Terug naar overzicht